HARMONY FCL
Harmony FCL Gediz Fen Lisesindeki tüm sınıf seviyelerinin kullanabileceği niteliktedir ve kolayca ulaşılabilir konumdadır. Haftalık sınıf kullanım çizelgesine göre öğretmenler uygun olan ders saatlerini rezerve edebilmektedir. Fiziki kapasitesi ve esnek öğrenme alanlarının çoklu öğretim tekniklerini ve ortamlarını mümkün kılan yapısı sayesinde tüm branşlardan öğretmenler tarafından her sınıf düzeyinde rahatlıkla ders işlenmektedir. Okul personelimiz DESIGN FILS projesi kapsamında “Yenilikçi Öğrenme Ortamları Tasarlama Eğitimi” almıştır. Öğretmenler, Harmony FCL’deki aktiviteleri planlarken pedagojik olarak şu unsurları dikkate almaktadır:
- Çoklu öğrenme alanları arasında yumuşak geçiş yapma
- Akran öğrenmesinin gerçekleşmesine katkı sağlama
- Öğretmenin hareket özgürlüğüne sahip olması
- Canlı ve hareketli öğrenme ortamı sunma
- Bireysel öğrenmeyi destekleme
- Yaparak-yaşayarak öğrenme fırsatı sunma
Harmony FCL’de aktif öğrenme ilkelerine bağlı kalınarak; - Beyin fırtınası ve tartışma
- Gözlem yapma
- Küçük grup tartışmaları
- Öğrenme senaryolarını oluşturma ve uygulama
- Rol oynama
- Steam etkinlikleri
- Müzikle öğrenme
- Örnek olay
- Problem çözme
- İstasyon
- Atölye ve kendin yap çalışmaları
- Analog ya da dijital oyunlar
- Ters yüz edilmiş sınıf
- Videolar
- Takım çalışması
- Artırılmış gerçeklik uygulamaları
- Sunum çalışmaları
- Robotik ve kodlama etkinlikleri
- Veri logları
Harmony FCL tasarlanırken teknolojik cihazlara erişimin sağlanması ve öğrenme araçları olarak kullanılması için gerekli teknolojik araçlar titizlikle planlanmıştır. Benimsenen pedagojik yaklaşıma uygun olarak esnek öğrenme alanlarının her birine teknoloji entegre edilmiştir. Bu araçlar, derse giriş ve hazırlık, öğrenme takımları oluşturma ve birlikte çalışma, senaryoları tanıtma ve uygulama, problem çözme, ortak veya bireysel ürün oluşturma gibi tüm öğrenme süreçlerinde kullanılmaktadır. Buna göre öğrenme alanlarında kullanılan teknolojiler şu şekildedir:
- Araştırma alanında robotik kodlama araçları, mikroskoplar, veri logları, Steam eğitim setleri, hobi yapım setleri kullanıyoruz.
- Üretim alanında yeşilperde, 3D yazıcılar, video düzenleme cihazları, ses kayıt cihazları, tripod, HD kamera kullanıyoruz.
- Sunum alanında projeksiyon, internet bağlantılı bir bilgisayara bağlı düz ekran TV ve seyirciler için koltuklar kullanıyoruz.
- Etkileşim alanında beyaz tahtalar, interaktif beyaz tahtalar, tabletler ve dizüstü bilgisayarlar gibi mobil öğrenme cihazları kullanıyoruz
- İşbirliği alanında projeksiyon, AR (Augmented Reality) – VR (Virtual Reality) uygulamaları, interaktif akıllı tahta kullanıyoruz.
- Geliştirme alanında 3D modeller, video uygulamaları, geleneksel ve dijital oyunlar, taşınabilir cihazlar, ses cihazları, okumak için dönüştürülebilir bir kütüphane kullanıyoruz.
Daha fazla bilgi için:
gedizfenlisesi@meb.k12.tr veya harmony.jn7.net