FCL GEZEGENLER
Hedef grup, okulun her seviyesinden öğrencilerdir. Etkileşim alanında fiziksel alan, öğrenciler tarafından küçük gruplar oluşturularak kullanılmıştır. Öğrencilerin derslere aktif katılımları sağlanmaktadır.
Ders içeriklerinde Web 2.0 araçları kullanılmaktadır. Öğrencilerin kendi cihazlarından işbirliği yapılarak iletişimleri artırılmıştır. Sunum alanında öğrenciler, interaktif teknolojileri kullanarak çevrimiçi veya yüz yüze ilgi çekici eserlerden oluşan ilgi çekici sunumlar hazırlayarak arkadaşlarına ve öğretmenlerine olumlu geribildirim vermektedir. Araştırma alanında öğrenciler teknolojileri kullanarak gerçek yaşam verilerine ulaşmışlardır. Bu şekilde eleştirel düşünme, sorgulama ve problem çözme becerilerini geliştirdiler.
Üretim alanında öğrencilere görevler verilerek katılımları artırılmıştır. Uygulayarak-yaşayarak öğrenmeyi, üstün bir becerinin gelişimi olan sunum hazırlamayı ve ekip çalışması becerilerini sergilemektedirler. Fotoğraf seslendirme yazılımı ve düzenlemesini kullanarak bir video yayınlamaktadırlar.
İşbirliği alanında ekip çalışması yapmaktadırlar. İlginç çalışmalarla dijital oyunlar ve simülasyonlarla öğrenmeyi gerçekleştirmektedirler. Doğal yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini kullanmaktadırlar.
Geliştirme alanında, öğrenciler deneyime dayalı öğrenme yoluyla işlerini kendi hızlarında yapmaktadırlar. Analog ve dijital oyunlar kullanmaktadırlar.
Etkileşim alanında öğrenciler tablet, telefon ve bilgisayar ile etkileşime giren tahtanın işlevini üstlenebilecek TV, dizüstü bilgisayar, açık öğretim araçlarını kullanmaktadırlar. Ders içeriklerinde Mentimeter, Kahoot, Padlet, Quizizz, Coogle vb. Web 2.0 araçlarını kullanmaktadırlar.
Sunum alanında interaktif teknolojiler kullanmaktadırlar. HD projeksiyon ve dizüstü bilgisayar kullanırlar. Sunumları sırasında telif hakları gözetilerek Canva, Story Jumper, Pitch vb. Web 2.0 araçlarını kullanmaktadırlar.
Araştırma alanında 3 boyutlu modeller, mikroskoplar, veri blokları, metin tabanlı video, sesli-deneysel görseller, anket ortamı kullanmaktadırlar. Araştırmalarında modüller üretmektedirler. Sorgulamakta, gözlem, deney, anketler yapmakta ve robotlar kullanmaktadırlar.
Üretim alanında ses kayıt cihazları, dijital kamera, 3D yazıcı, tripod kullanmaktadırlar. Çekilen fotoğrafların dublaj ve ayar yazılımlarını kullanarak videolarını çekip ve yayınlamaktadırlar.
Daha fazla bilgi: www.gezegenlersinifi.com
Ortaklık: Google Education kullanımında Akbim Bilgisayar Ltd. Şirketi ile işbirliği.
Adres: AYDIN-İncirliova-Osmanbükü Mahallesi No:209 İncirliova/AYDIN/TÜRKİYE
İletişim: Sevgi Demir – Sınıf Öğretmeni