ErünaLAB 6.0
“ErünaLAB 6.0” 2019 yılında kurulmuş, eski araç ve ekipmanların yeniden kullanıma uygun hale getirilmesi, sponsor ve bağış destekleri sayesinde geliştirilmiştir. Bu öğrenme laboratuvarı, öğrencilere 21. yüzyıl becerileri kazanma fırsatı ve teknoloji ile öğrenmeyi harmanlamayı amaçlayan yenilikçi ve aktif öğrenme ortamları sunmaktadır. Öğrencilerin yeni teknolojileri keşfetmeleri ve yapacakları faaliyete uygun olan teknolojiyi seçerek öğrenmeleri sağlanmaktadır. ErünaLAB 6.0’ın ana hedef kitlesi, 14-19 yaş arası öğrencilerdir.
Öğrenme alanları içerisinde multidisipliner dersler, TEDx Erünal konuşmaları, drama, münazara ve söyleşi etkinlikleri düzenlenmektedir. Ayrıca STEMA+, Robotik ve Kodlama, Web 2.0 araçlarının kullanımı, internet sayfası tasarlama, montaj programları, video hazırlama programları ve sunum programları kullanımıyla ilgili eğitim ve etkinlikler düzenlenmektedir. Alan bilgisayarlar, akıllı tahtalar, beyaz ve yeşil tahtalar, yeşil montaj perdesi, 3D yazıcı, soft box, LCD TV, tablet bilgisayarlar, profesyonel fotoğraf makinesi, mBot eğitim robot kiti, Arduino setleri ve diğer teknolojik ekipmanlarla donatılmıştır.
Oluşturulan bu laboratuvarda Sosyal Bilimler 4.0 FETC+ Uygulamaları projesi yürütülmektedir. Sosyal Bilimler 4.0 FETC+ sosyal bilimler konularının ortak kazanımlarla multidisipliner olarak işlenmesidir. FETC+; Felsefe, Edebiyat, Tarih, Coğrafya kelimelerinin baş harflerinden oluşur.’+’ ise Görsel Sanatlar, Müzik, Yabancı Dil, Matematik ve Bilişim Teknolojileri gibi konu ile ilgili diğer dersleri ifade eder.
Öğrenme alanlarının hem fiziksel hem teknolojik hem de akademik olarak güçlendirilmesi için üniversitelerle iş birliği yapılmakta, teknoloji, eğitim ve proje tabanlı öğrenme konu alanlarına odaklanan uzmanlarla ortak çalışmalar yürütülmektedir.
Daha fazla bilgi için: