BİZ HAZIRIZ! SEN DE VAR MISIN? FCL SINIFI
Hedef kitlesi ilkokul ve ortaokul öğrencileridir. Sınıf beş öğrenme alanından oluşmaktadır:
PİYANO VE GİTAR: Öğrenciler müzik aletlerini kullanarak müzik kültürünü doğru ve bilimsel yöntemlerle öğrenerek insanlara ve çevresine ilham vermektedirler. Ayrıca genç yetenekli öğrencilerin ulusal ve uluslararası başarıya ulaşmasına yardımcı olmalarında desteklenmektedir.
YEŞİL PERDE: Öğrenciler bu ekran sayesinde derslerini daha kolay öğrenmektedirler. Yazdıkları senaryoyu canlandırabilmekte ve yaparak yaşayarak, dramatize ederek ve canlandırarak yabancı dillerini geliştirebilmektedirler.
ZEKÂ OYUNLARI: Zekâ oyunlarının önemi öğrencilere daha etkili öğrenmeyi sunmasıdır. Her farklı oyunda çocuklar kendilerini tanımakta, geliştirmekte ve akranlarıyla birlikte öz değerlendirme yapmayı öğrenmektedirler.
MİNİ OKUMA KÖŞESİ: Kitaplıkla öğrencilerin okuma alışkanlıklarını geliştirmek, daha aktif ve kendi öğrenmelerinden sorumlu olmaları amaçlanmaktadır. Okumak derslerine ve iletişime olumlu etki etmektedir. Ayrıca öğrencilerin okulda arkadaşlarıyla sosyalleşmek için daha fazla zaman geçirmesi mümkün olmaktadır.
İNTERAKTİF AKILLI TAHTA: Akıllı tahtalar video izlemek, resim göstermek, çizim yapmak ve okul bilgi sistemleri ile çalışmak için kullanılmaktadır.
.
BİT Ekipmanları: -Sanal Gerçeklik Köşesi -Mini Okuma Köşesi -Etkileşimli Akıllı Tahta -Zihin ve Zekâ oyunları -Akıllı Tabletler. Sınıfın yeşil perde alanında öğrenciler kendi videolarını kaydedebilmekte, düzenlemeler yapabilmekte ve sanal ortamlarda düzenleyebilmektedir. Böylece bilgi, medya ve teknoloji okuryazarlık düzeylerini yükseltebilir, farklı şeyler üretebilir ve düşünme becerisini öğrenebilirler. Sanal gerçeklik ve interaktif tahta sayesinde öğrenciler etkili ve eğlenceli bir öğrenme şansına sahip olmaktadırlar. Zekâ oyunları alanında arkadaşlarıyla işbirliği yaparak farklı rol ve sorumluluklara kolayca uyum sağlayabilirler. Bu oyunlar sayesinde karmaşık seçimler yapabilir ve kendi kararlarının sonuçlarını görme şansına sahip olurlar. Bu nedenle öğrenciler 21. yüzyıl becerileri arasında yer alan yaratıcılık, yenilikçilik, eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirebilmektedir. Bunun sonucunda öğrenciler aynı zamanda yaşam ve mesleki becerilerini geliştirirler ve öğrenmenin yaşam boyu süren bir süreç olduğunu anlamaktadırlar.
Ticari Ortaklık: Finansman, gönüllü veliler ve bireysel sponsor (Mustafa ORAL – ORAL ECZACI Ünye/ORDU) ile sağlanmıştır. Derslik için gerekli öğrenme alanlarında kullanılacak malzeme tedariki için AR-GE işçiliği yapılmıştır. Okulda FCL Proje komisyonu kurularak sınıfın düzenlemesi tamamlanmıştır.
Daha fazla bilgi: http://sehitismailortaokulu.meb.k12.tr/ – Tanıtım Broşürü
İletişim: Tuncay Osman GÖK – Okul Müdürü
Adres: Ataköy Mah. Saklı Sokak No:35 Ünye/Ordu TÜRKİYE