KÜTAHYA TAVŞANLI AHMET ULUÇAY BİLİM VE SANAT MERKEZİ

Created with Sketch.

AU BİLSEM FCL

21. yüzyıl pedagoji ve yaklaşımları, çocukların öğrenme deneyiminde bulundukları ortamları benimsemesini gerektirmektedir. Öğrencilerin öğrenmeleri ve sorumluluklarını benimsemesinde de başlıca görev öğretmene düşmektedir. 21. Yüzyılda okul kavramının yeniden şekillendiği bir zamanda sınıf ve hatta okul düzeninde değişikliğe gidilmesi gerektiğini söyleyebiliriz. Esnekliğe ve sınıf içinde hareket edilmesine olanak sağlayan AU BİLSEM FCL, akran iş birliği, teknoloji destekli öğrenme gibi 21. yüzyıl becerilerini geliştirmek hedefiyle kurulmuştur.

Araştırma alanında robotlar, legolar, dizüstü bilgisayarlar, tabletler ve akıllı tahta bulunmaktadır. Araştırma alanında bulunan teknolojik araçlar öğrencileri proje tabanlı öğrenme yoluyla teşvik etmektedir. Legolar ve robotlar öğrencilerin keşfederek öğrenme ve model oluşturmalarına katkı sağlamaktadır.

Üretim alanında yeşil perde bulunmaktadır. Öğrencilerin oluşturdukları ürünleri sunabilmeleri için yüksek çözünürlüklü kamera, ışıklandırma ve mikrofon sistemi bulunmaktadır. Bu alandaki bilgisayarlar ile animasyon oluşturma ve video düzenleme çalışmaları yapılmaktadır. Bu çalışmalar, öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmelerine, takım çalışması ve sunum becerilerini geliştirmelerine katkı sağlamaktadır. Geliştirme alanında mini robot kitler, maker kitleri ve taşınabilir cihazlar kullanılmaktadır. Geliştirme alanındaki teknolojik aletler öğrencileri hem bireysel olarak kendi hızlarında çalışmalarına hem de takım çalışması yapmalarına imkân sağlamaktadır.

İş birliği alanı öğrencilerin beyin fırtınası yapmalarına olanak sağlayan yazı tahtası kâğıdı ile kaplanmıştır. Bu sayede öğrenciler beyin fırtınası yaparken zihin haritalarını duvara çizebilmektedirler. Sunum alanı iş birliği alanı ile bir bütün olarak tasarlanmıştır. İş birliği içinde beyin fırtınası yapan öğrenciler sunum alanında bulunan ses ve görüntü kaydeden araçlar ile sunumlarını yapabilmektedirler.

Geliştirilen esnek öğrenme alanı, okuldaki bütün öğrenciler ve öğretmenler tarafından kullanılabilmektedir. Haftalık zaman çizelgesine göre öğrenciler ve öğretmenler çalışmalarını bu alanları kullanarak gerçekleştirmektedir. Öğrenciler alanın müsait olduğu zamanlarda projeleri üzerinde de çalışmalar yapabilmektedirler.

Daha fazla bilgi için:

https://tavsanlibilsem.meb.k12.tr/